Gyümölcsös

Gyümölcsfák és szőlő telepítésénél 20 ml AZOTER-t keverjünk el 10 liter vízben. A fák, cserjék gyökérzetét mártsuk bele, és az AZOTER-es keveréket a gyümölcsfák, szőlő ültető gödrébe öntsük.

Termő gyümölcsösök fenntartó trágyázása esetén a baktériumtrágya különféle módon juttatható ki 10 l/ha felhasználása mellett.

  1. Sorközműveléses eljárásban az AZOTER-t a sorok közé a talajra permetezzük a nap korai vagy kései időpontjában. A jobb tápanyag-utánpótlás eléréséhez a zöld- és istállótrágyát, a kaszálékot és a nyesedéket a talajba forgassuk vissza, hogy az AZOTER baktériumtrágya a növényi maradványokból további értékes NPK-t tudjon a növény számára feltárni.
  1. Gyeptakarásos sorközművelés esetén az AZOTER-t a tövek közelébe kell permetezni, és azt sorművelő-talajmaró segítségével a talajba be kell forgatni. Itt is érdemes a kaszálékot és a nyesedéket a talajba visszajuttatni, jelen esetben azokat a tövek közelébe kell gyűjteni.
  2. Ahol kiépített csepegtető rendszert használnak, ott a baktériumtrágyát átszűrve, azon keresztül juttassuk a fa, szőlő tövéhez. Így a hatóanyag gyorsan és jól kontrolláltan bemosódik a növény gyökérzetéhez.

Az AZOTER-ben található baktériumok a szaporodásuk során a talajban 1,5 m mélyre lejutnak, így nemcsak a talaj felső rétegeiben, hanem a mélyebb gyökérzónában is aktívan ellátják a növényt nitrogénnel, foszforral és káliummal.