Tavaszi vetés

Az AZOTER talaj-baktériumtrágyát a tavaszi vetésű növényeknél – mint például a kukorica, cukorrépa, napraforgó, tavaszi gabonák, pillangósok, burgonya, zöldségek, szőlő és virágok – vetés, ültetés előtt alkalmazzuk, ha a talaj hőmérséklete eléri az 5 °C-ot. Vetés előtt vagy a vetéssel egy menetben a talajra kell permetezni hektáronként 10 litert, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni. Az AZOTER baktériumtrágya annyi tápanyagot biztosít a tavaszi vetésű növényeknek, hogy más jellegű trágya, műtrágya adagolása nem szükséges.

A szer kijuttatását a nap korai vagy kései időpontjában javasoljuk elvégezni, hogy az erős napfény ne tegyen kárt a készítményben található mikroorganizmusokban. Használatát javasoljuk az 1% humusztartalom feletti talajokon, ahol a pH 5,8 - 8,5 között van. Minden olyan készítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs baktérium- és gombaölő hatása.

AZOTER-t 100-300 liter vízben elkeverve, majd a Fusarium gomba elleni szert hozzáadva szántóföldi permetezőgéppel, vagy egyszeres hígítás mellett a munkagépre szerelhető AZOTERJET kijuttató szerkezettel is ki lehet juttatni, amit a Farmcenter Kft. forgalmaz.