AZORHIZ

AZORHIZ az AZOTER termékcsalád egyik tagja, amit fajspecifikus rhizobium törzsekkel egészítettünk ki a pillangós növények számára.
A termék összetevői:

  • Azotobacter chroococcum: nitrogénkötő baktérium, amely a növénynek elegendő nitrogént biztosít az egész vegetációs időszakban.
  • Azospirillum brasilense: nitrogénkötő baktérium, amely 40 °C hőmérsékletet is kibír, így a forró nyári időszakban is ellátja a növényt nitrogénnel.
  • Bacillus megaterium: foszformobilizáló baktérium, amely élénkíti a cellulózbontó baktériumok szaporodását és a kálium képződését.
  • Fajspecifikus rhizobium baktériumok: szimbiózisban élnek a pillangós növényekkel, és lehetővé teszik a gümők kialakulását a gyökérzeten.

A rhizobium baktériumok szaporodásukhoz szükséges anyagot a gazdanövénytől kapják, aminek hatására a baktériumok a növénnyel együttműködve szimbiotikus gümőt képeznek, és ott a légköri nitrogént felvehetővé alakítják.

Az így megkötött nitrogént a gazdanövény már könnyen fel tudja venni a gümőin keresztül. Az AZORHIZ által kialakult szimbiózis az egész tenyészidő során biztosítja a pillangós növények számára szükséges nitrogént, majd aratás után, amikor a gümők is mineralizálódnak, nitrogénben gazdag talajt hagy hátra.

Engedélyszámok:
NÉBIH: 04.2/3100-3/2012
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.: K2205-15
Hungária Öko Garancia Kft.: K11/1117